II. Festival klapske pisme Posušje 2015 1. i 2. kolovoza

Na jučer održanoj sjednici Festivalskog odbora Festivala klapske pisme Posušje 2015 odlučeno je da će festival ove godine biti održan 1. i 2. kolovoza ponovno na Trgu hrvatskih branitelja. Kao i prošle godine prva večer u subotu bit će rezervirana za muške klape, a druga u nedjelju za ženske i mješovite klape.

Na sjednici Odora, održanoj u zgradi Općine Posušje uz nazočnost i posuškog načelnika Branka Bage, odlučeno je da će natječaj za odabir klapa biti objavljen 15. ožujka te da će biti otvoren mjesec dana. Tako će se već početkom svibnja znati koje će klape nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

„Posuški festival klapske pisme je u samo jednoj godini postao veliki kulturni brend Hercegovine, ali i cijele regije. Kada smo krenuli u projekt bili smo uvjereni da će to biti odličan projekt i u to nismo sumnjali. Ovogodišnji Festival nastavljamo raditi u istom duhu i vjerujemo kako će interes klapa za sudjelovanje biti još veći“, kazao je na sastanku predsjednik Festivalskog odbora Ljubo Begić.

Načelnik Bago je još jednom zahvalio Odboru na radu dodavši kako je financijska konstrukcija za prošlogodišnji Festival zatvorena zahvaljujući i mnogim sponzorima. „Ove godine će siguran sam odziv sponzora biti još bolji jer će mnogima biti čast podržati ovako kvalitetan projekt“, naglasio je Bago.

Na sjednici je bilo riječi i o mnogim drugim temama vezanim za organizaciju Festivala. Svi su se složili da će ovogodišnji Festival biti puno lakše organizirati, ali da Festival svake godine treba biti za razinu bolje organiziran od prethodnog.

Foto

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...