Alen Nižetić nastupa u revijalnom dijelu Festivala klapske pisme u Posušju

Za nekoliko dana Posušje će opet biti središte vrhunskih klapa i klapske pisme. Na ovogodišnjem Festivalu, koji se u idiličnom ambijentu gradskog parka po 9. put održava na Trgu hrvatskih branitelja, brojni gledatelji i slušatelji uživat će u gotovo 50 izvedbi. Naime, toliko će ih u dvije večeri u natjecateljskom djelu izvesti 24 klapska izvođača iz BiH, Hrvatske i Njemačke. A tu je i revijalni dio. Domaće snage iz Hercegovine Ivana Jukić i Josip Drinovac, obogatit će svojim nastupom prvu festivalsku večer, dok će drugu večer publika imati prilike čuti zvučno ime pop, rock i zabavne glazbene scene Alena Nižetića.

Karijeru je započeo Tutti-Frutti bendu. S albuma Ruže i vino na kom je bilo vodeći vokal, ostat će zapažene balade Jedina i Sjeti se koju je otpjevao na Dori u duetu s Marinellom te osvojio 3 mjesto. Uslijedili su mnogobrojni nastupi u zemlji i inozemstvu. Na Međunarodnom festivalu Bratislavska zlatna lira. osvaja 1. mjesto s pjesmom „Jedina”, koja se također nalazi na studijskom albumu Tutti-Frutti banda iz 1996. Godinu kasnije kreće samostalna plodonosna karijera u suradnji s Nenadom Ninčevićem. Na Dori 1997. osvaja ponovno 3. mjesto s pjesmom „Ti”, u Vodicama na HRF-u 1. nagradu slušatelja te nagradu lista Arena za najbolji muški vokal. Iste godine u duetu sa Sanjom Erceg-Vrekalo izvodi pjesmu Vratit ću se opet Dalmacijo tebi na Splitskom festivalu, s kojom odnose pobjedu. Uslijedio je visokotiražni samostalni album naziva Happy end kao i  Noćas se rastaju prijatelji, kao i mnogobrojni natjecateljski nastupi i  turneje u regiji i svijetu. U nastavku samostalne karijere objavio je još 6 studijskih albuma sa zapaženim izvedbama poput dueta s Majom Blagdan 101 noć, Trebaju mi noći lude, Bili cvite i Ruža crvena. Povodom nastupa na festivalu Nižetić je rekao: „Iznimno mi je drago što dolazim u Posušje na Festival klapske pisme. Izvest ću sa svojim gitaristom i klavijaturistom neke od svojih najvećih hitova, i nadam se da će nas publika dobro prihvatiti i zapjevati s nama. Inače, klapsko ozračje mi nije strano, dapače, ja dolazim iz takvog podneblja, a klape su svakako dio mog života. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu na Festival klapske pisme u Posušje na ugodno druženje i dobru zabavu uz pjesmu.“ Sigurni smo kako će za vrijeme revijalnog koncerta  publika uživati uz glazbi ovog afirmiranog autora.

Inače Festival klapske pisme u Posušje održat će se 5. i 6. kolovoza 2023. od 20:30. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a za sve ljubitelje klapske pisme koji ne mogu doći do Posušja tu je TV prijenos na Televiziji Herceg Bosne i radijski putem Radio Posušja.

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...