Klapi Vinčace Posuški stećak u muškoj kategoriji

Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog pobjednik je druge večeri u konkurenciji muških klapa na V. Festivalu klapske pisme Posušje 2018.

U subotu navečer su na Trgu hrvatskih branitelja u konkurenciji devet muških klapa bili najbolji po ocjenama stručnog žirija. Posuški stećak u ruke im je predao predsjednik Udruge festivala klapske pisme Posušje Branko Bago.

Drugo mjesto osvojila je klapa Porat s Korčule. Nagradu im je uručio Goran Lulić izaslanik federalne ministrice za kulturu i šport. Dok je njemu ispred Udruge festivala umjetničku sliku s klapama na posuškoj bini, akademske slikarice Martine Tomić, uručila profesorica Marija Polić. Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Rikordo iz Blata s otoka Korčule, a nagradu im je predala generalna direktorica tvrtke Binvest Ivica Šušnjar.

Vrlo važna nagrada jest ona publike – Bura koja je ove godine otišla u Omiš za klapu Žmul, a koju im je uručio predsjednik Skupštine Udruge festivala klapske pisme Posušje Ljubo Begić.

U iznimno jakoj konkurenciji još su nastupili Timbar (Selca na Braču), Grga (Posušje), Sebenico (Šibenik), Čiovo (Slatine), Okruk (Okrug Donji) i Blaca (Nerežišća, o/Brač).

U stručnom žiriju sjedili su Marko Rogošić, Joško Čaleta, Mojmir Čačija i Ivica Kaleb.

U nedjelju će se održati posljednja večer, kad ćemo saznati koja će se od deset ženskih klapa okititi titulom najbolje na ovogodišnjem festivalu.

Fotografije: Mate Stipić

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...