Legendarna Meri Cetinić i klapa Šufit priredili nezaboravne nastupe u Posušju

Legendarna splitska pjevačica Meri Cetinić i jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa, muška klapa Šufit nastupili su u revijalnom dijelu IV. Festivala klapske pisme u Posušju.

U jedinstvenom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja na pozornici ispred spomenika, a u pozadini zelenilo posuškog trga i kamena zagrada, ova ‘diva dalmatinskog soula’, kako je nazivaju hrvatski glazbeni novinari, okupljenu je publiku odvela na retrospektivno putovanje kroz svoju, sada već, dugogodišnju karijeru.

Uz pratnju svoje kćeri Ivane Burić te klavijatura, Meri Cetinić se predstavila na prvoj večeri u intimnoj atmosferi te tako prisutnima pružila nezaboravan nastup.

U pjesmama dalmatinskog ugođaja klape Šufit publika je uživala u drugoj večeri, a članove klape publika je cijelu večer bodrila gromoglasnim pljeskom. Klapa je izvela neke od najljepših klapskih pjesama. Najpopularniju skladbu „Ne diraj moju ljubav” prepuni trg je pjevao zajedno s klapom , a oduševile su i izvedbe popularne Ruže crvene, Vilo moja, Cesarice i Zore bile.

Foto: Mate Stipić

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...