Muška klapa Bošket apsolutni pobjednik prve večeri posuškog festivala

Klapa Bošket iz Zagreba osvojila je prvo mjesto i nagradu „Posuški stećak“ koji dodjeljuje stručni žiri te nagradu publike „Bura“ u kategoriji muških klapa na IV. Festivalu klapske pisme Posušje.

Kao i prošle godine nagradu im je uručio Tomislav Madžar kao izaslanik predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović koja je i ove godine bila supokrovitelj festivala, dok im je nagradu publike u ruke predao načelnik općine Posušje i predsjednik Festivalskog odbora Branko Bago. Tako je klapa Bošket ponovila uspjeh klape Kožino od prije dvije godine i uspjela drugi put zaredom pokoriti festival u Posušju.

Na drugom mjesto završila je klapa Bunari iz Vodica koji su također imali vrlo dobar nastup. Njima je nagradu uručio Igor Planinić, savjetnik i izaslanik pokrovitelja festivala predsjedatelja Predsjedništva BIH dr. Dragana Čovića.

Klapa Grga iz Posušja osvojila je treće mjesto stručnog žirija, a nagradu im je uručio Bariša Čolak, predsjedatelj  Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Brojni uglednici iz političkog, kulturnog i javnog života te mnogobrojna publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila Trg hrvatskih branitelja mogli su uživati u odličnim izvedbama klapa.

Za vrijeme donošenja odluke žirija u kojem su bili Joško Ćaleta, Marko Rogošić, Mojmir Čačija i Terezija Kusanović u revijalnom dijelu je nastupila hrvatska diva Meri Cetinić koja je sve oduševila svojim nastupom.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo mjesto 1.000,00 KM, a treće 500,00 KM.

Kroz program nas je vodio voditeljski dvojac Gabrijela Senjak Bešlić i Dragan Soldo

Večeras se u Posušju s početkom u 20.30 sati natječu ženske i mješovite klape.

Fotografije: Mate Stipić

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...