Objavljen Natječaj za II. Festival klapske pisme Posušje 2015

Festivalski odbor Festivala klapske pisme Posušje objavio je Natječaj za sudjelovanje na II. Festivalu klapske pisme Posušje 2015. Na natječaj, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti muške, ženske i mješovite klape. Klape će se natjecati u dvije kategorije, muška klape nastupit će u subotu, 1. kolovoza 2015., a ženske i mješovite u nedjelju, 2. kolovoza.

Svaka klape koja želi sudjelovati na Festivalu treba popuniti prijavni obrazac objavljen na festivalskoj web stranici www.fkp-posusje.com na kojoj je i sam tekst Natječaja kao i Pravilnik Festivala.

Klape će na Festivalu izvoditi po dvije pjesme, a na Natječaj trebaju dostaviti četiri pjesme kako bi Festivalski odbor mogao odabrati dvije pjesme u slučaju podudaranja prijavljenih pjesama.
Na Festivalu se dodjeljuju nagrade Stručnog žirija, publike te posebne nagrade, priznanja i zahvalnice.

U kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa dodjeljuju se nagrade stručnog žirija za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto koje podrazumijevaju i novčanu nagradu.

Prva nagrada stručnog žirija u kategoriji muških, odnosno ženskih i mješovitih klapa nosi naziv „Posuški stećak“.

Klape sudionice Festivala natječu se i za najbolju mušku, odnosno žensku i mješovitu klapu Festivala prema ocjeni publike. U obje kategorije dodjeljuje se Priznanje „Bura“ za najbolje klape u obje kategorije. Ovo priznanje ne uključuje novčanu nagradu.

Natječaj je otvoren do srijede, 15. travnja 2015., a zainteresirane klape prijavni obrazac kao i ostale materijale propisane Pravilnikom trebaju dostaviti isključivo pute e-maila: prijave@fkp-posusje.com

Organizator će popis klapa koje će sudjelovati na Festivalu objaviti 15 dana od zaključena roka prijava.

http://www.fkp-posusje.com/natjecaj/

http://www.fkp-posusje.com/prijavnica/

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...