Pobjedom mješovite klape Signum završen drugi Festival klapske pisme Posušje 2015

Čapljinska mješovita klapa Signum pobjednik je Festivala klapske pisme Posušje 2015 u kategoriji ženskih i mješovitih klapa.

Taku su nakon apsolutne pobjede na festivalu klapa u Perastu, u šestom mjesecu ove godine, trijumfirali i na posuškom festivalu. S pjesmama „Žuta ruža“ i „Znaš neviro“ pokorili su konkurenciju u utrci za Posuški stećak i nagradu od 1500 KM. Nagradu im je uručio Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

„Večeras smo mogli uživati u glazbi i vizualnom izražaju i mnogi mogu zavidjeti što nisu bili ovdje. Načelnik Branko Bago radi odličan posao sa svojim suradnicima. Posušje je jedan veliki centar kulture i rado ću dogodine ponovno biti visoki pokrovitelj ovog festivala“, završio je Čović kojem je Bago poklonio sliku starog mosta na Ričini, djelo akademske slikarice Martine Tomić.

Drugo mjesto i nagrada od 1000 KM pripala je ženskoj klapi Kandelora iz Zemunika, a nagradu im je uručio predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Ženska klapa Travertin – Trebižat osvojila je treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM, a nagradu im je uručila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić.

Nagradu publike Bura, kao i prošle godine, dobila je ženska klapa Zvizdan iz Posušja. Nagradu im je uručio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

U revijalnom dijelu nastupila je muška klapa Zvizdan iz Posušja.

Predsjednik festivalskog odbora prof. Ljubo Begić zahvalio se svim članovima odbora koji su iznijeli veliki teret u organizaciji festivala, svim pokroviteljima, sponzorima i donatorima na podršci kao i svima koji su na bilo koji način  pomogli u organizaciji.

Fotografije: Ivan Kelava

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...