Predstavljamo članove žirija Festivala klapske pisme Posušje 2015

Sudbinu klapa koje će se natjecati na ovogodišnjem Festivalu klapske pisme Posušje 2015. je u rukama pet članova žirija, koji su istaknuti glazbenici, skladatelji i glazbeni pedagozi koji poznaju što klapsku što vokalnu izvedbu uopće.

Jure Šaban – Stanić koji se dugi niz godina bavi klapskom pjesmo. Vodio je niz klapa od 2000. godine. Posebno se istaknuo pri obradama klapskim pjesama, a bio je i član Stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Festivala dalmatinskih klapa Omiš u svim kategorijama. Bit će član žirija Festivala klapske pisme Posušje 2014. u obje kategorije, muška te ženska i mješovita.

Katja Krolo – Šarac docentica je na Studiju glazbene umjetnosti pri Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Vodila je nekoliko zborova, a danas je voditeljica Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Mostaru. Bit će članica žirija u kategoriji ženskih i mješovitih klapa.

Željka Andrić profesorica je dirigiranja u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu. Autor je četiri udžbenika za glazbenu kulturu od prvog do četvrtog razreda. Dirigentica je Omladinskog mješovitog zbora „Cantabile“ i dječjeg zbora„Cantabile“. Bit će članica žirija u obje kategorije.

Živko Ključe, skladatelj, kontrabasist, pedagog i melograf veliki je poznavatelj klapske pjesme. Utemeljite je i voditelj niza klapa. Skladao je i obradio veliki broj klapskih pjesama. Više puta je nagrađivan i na festivalu klapa u Omišu. Bit će član žirija u kategoriji muških klapa.

Željko Vlaho predavač je na Fakultet prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru i ravnatelj Glazbene škole Makarska. Skladatelj je i voditelj mnogih klapa. Bit će član žirija u obje kategorije.

Klape se u obje kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500,00 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000,00 KM, a treće s 500,00 KM. U obje kategorije priznanjem Bura nagradit će se najbolje klape po izboru publike.

Festival klapske pisme Posušje 2015. održava se 1. i 2. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju s početkom u 20.30 sati.

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...