U Posušju će biti Festival pisme umjesto Festivala pjesme

POSUŠJE – Sinoć je u Posušju održana prva sjednica Festivalskog odbora za organizaciju festivala klapske pisme „Posušje 2014″. Na sjednici je razmatrano 26 točaka dnevnoga reda.

Predsjednik Odbora Ljubo Begić, dopredsjednica Ivanka Arapović – Galić te članovi Vanja Gavran, Ante Begić, Slaven Pekas, Tomislav Bašić i Petar Penava donijeli su nekoliko odluka, zaključaka i zaduženja za pripremu Festivala.

Odbor je jednoglasno donio odluku da će službeni naziv festivala biti Festival klapske pisme umjesto pjesme, jer se tim njeguje ikavica koja je sastavni dio Posušja.

Isto tako je donesen zaključak kako će u idućih nekoliko dana biti osmišljen i zaštitni znak Festivala tj. logo, a glavna sastavnica loga bit će stećak, kao još jedan od simbola Posušja, a uskoro će biti pokrenuta i web stranica.

Isto tako na tragu ovoga razmatrana je i ideja da i festivalske nagrade budu kameni stećci jer se time povezuje i kamenoklesarstvo i posuški kamendani.

Na sjednici je razmatran i prijedlog teksta natječaja. Javni natječaj za prijave klapa bit će raspisan 1. travnja i bit će otvoren mjesec dana, a potom će Festivalski odbor odabrati klape koje će nastupiti na prvom festivalu.

Na sjednici je bilo riječi i o članovima žirija, scenografiji, voditeljima, kao i glazbenicima koji će nastupiti u revijalnom dijelu festivala i ostalim temama vezanim za logistiku i organizaciju.

Kako su organizatori ovog događaja istakli iduća sjednica zakazana je već za iduću srijedu.

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...