U Zagrebu na najljepši mogući način najavljen deseti Festival klapske pisme u Posušju

Ove subote u Zagrebu je održan koncert kojim je obilježeno deset godina Festivala klapske pisme u Posušju. 
 
Na platou ispred ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj ulici brojna publika i prolaznici uživali su u dašku klapske pisme koju im je donijela muška klapa Zvizdan iz Posušja.
 
U drugom dijelu programa nastupili su Ivana Jukić, ponos Posušja iz The Voice Hrvatska te sjajan vokal iz Mostara, Josip Drinovac koji ju je pratio na klavijaturama.
 
Koncert su došli podržati ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sa suradnicima, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, predsjednik Zavičajnog društva Posušana u Zagrebu Vlado Begić sa članovima, članovi Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, predstavnici Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić i Vanja Gavran, ispred Napretka Goran Štrbac kao i brojni drugi Posušani i prijatelji festivala. 
 
Koncert su kroz projekt Coolturna špica organizrali Hrvatska paneuropska unija, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Udruga Festivala klapske pisme Posušje i Općina Posušje.
 
Ovom koncertu prethodilo je gostovanje načelnika općine Posušje Ante Begića i dopredsjednika Udruge Festivala klapske pisme Posušje Edmonda Marića u emisiji Dobro jutro Hrvatska gdje su najavili ovogodišnji festival te govorili o njegovu nastanku, značaju i programu. 
 
Festival klapske pisme Posušje 2024. bit će održan 3. i 4. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati.
Messenger_creation_d8a46d6f-8216-4343-a2f2-b662084c8c53
Messenger_creation_50f2c346-e909-4e8f-8554-951c41cb1788
Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...