Večeras počinje V. Festival klapske pisme Posušje 2018.

Ovaj vikend Posušje postaje kulturno središte Bosne i Hercegovine, pa i šire regije.

Pred nama je V. Festival klapske pisme Posušje 2018. koji će se održati od 3. do 5. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati u organizaciji udruge Festival klapske pisme Posušje.

Festival je podijeljen na tri večeri. U petak će nastupiti osam mješovitih klapa, u subotu devet muških klapa, a u nedjelju deset ženskih klapa. U revijalnom dijelu prve večeri posjetitelje će zabaviti muška klapa Zvizdan, druge večeri klapa Contra, a posljednje klapa Vinčace.

I ove godine visoki pokrovitelj je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda akademik Dragan Čović uz supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović.

Izravan prijenos sve tri večeri festivala moći ćete pratiti putem frekvencija Radio Posušja i Radija Herceg-Bosne. Dok će drugu i treću večer gledatelji koći pratiti putem malih ekrana na Našoj TV.

Klape se u sve tri kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500,00 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000,00 KM, a treće s 500,00 KM.

Priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike.

Ulaz na festival je BESPLATAN.

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...