Pred nama je III. Festival klapske pisme Posušje 2016

Ovaj vikend Posušje postaje kulturno središte Bosne i Hercegovine, pa i šire regije.

Pred nama je III. Festival klapske pisme Posušje 2016. koji će se održati 6. i 7. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati.

Festival je podijeljen na dvije večeri. U subotu će nastupiti 10 muških klapa, a u nedjelju 13 ženskih klapa. Organizatori su u revijalnom dijelu za sve posjetitelje pripremili prave glazbene poslastice. Prve večeri nastupit će klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice, dok će na drugoj večeri publiku za vrijeme glasovanja žirija zabavljati klapa Rišpet.

I ove godine visoki pokrovitelj je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović uz supokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović.

Izravan prijenos prve i druge večeri III. Festivala klapske pisme Posušje 2016., moći ćete pratiti i na frekvencijama Radio Posušja, Radija Herceg-Bosne, Radio Plusa, Radio Narone, Hrvatske radiotelevizije – Hrvatskog radija, Glas Hrvatske.

Klape se u obje kategorije natječu za prvu nagradu Posuški stećak, a uz ovo priznanje osigurana je i novčana nagrada od 1.500,00 KM. Drugo mjesto bit će uz priznanje nagrađeno s 1.000,00 KM, a treće s 500,00 KM.

U obje kategorije priznanjem Bura bit će nagrađene najbolje klape po izboru publike.

Ulaz na festival je BESPLATAN.

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...