V. Festival klapske pisme u Posušju završen pobjedom Teranki

Klapa Teranke iz Pule ovogodišnje su pobjednice V. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa u organizaciji udruge Festival klapske pisme Posušje.

Odlučio je tako stručni žiri u sastavu Marko Rogošić, Joško Čaleta, Terezija Kusanović i Ivica Kaleb nakon preslušanih deset klapa. Posuški stećak kao nagradu za osvojeno prvo mjesto uručio im je Tomislav Madžar, savjetnik i izaslanik predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović. Ovo je Terankama druga nagrada u gradu podno Radovnja, budući da su prije dvije godine bile druge.

Najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja bila je debitantska klapa na ovom festivalu, klapa Stentoria iz Daruvara za samo četiri glasa više od ovogodišnjih laureata – Puljanki. Statuu Bure u ruke im je predao Edmond Marić ispred Udruge festivala.

Marko Babić, generalni konzul RH u BiH dodjelio je nagradu za drugo mjesto koje je pripalo klapi Oršulice iz Vodica, koje su također prvi put nastupile u Posušju. Zvizdan iz Posušja po prosudbi struke bila je treća, a nagradu im je uručila Marijana Širić Sabljo ispred tvrtke Weltplast.

Nastupale su još: Ankora (Podstrana), Bellezza (Tivat), Skontradura (Dubrovnik), Uzorita (Sukošan), Oršulice ( Vodice), Kolura (Split) i Mirabela (Omiš).

U revijalnom dijelu nastupila je muška klapa Vinčace.

Ovom večeri službeno je zatvoren ovogodišnji festival koji je nadmašio sva očekivanja i po posjeti i po konkurenciji, koja je ove godine bila izrazito jaka u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i zanimanju klapa za njega koje su pune hvale za organizaciju i gostoprimstvo u Posušju.

Prekrasni ambijent Trga hrvatskih branitelja u Posušju još jednom oduševio sve svojim izdanjem a mnogobrojna publika uživala u odličnim izvedbama klapa.

Ovogodišnji festival uspješno je vodio dvojac Ornela Vištica i Joško Lokas.

Fotografije: Mate Stipić

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...