Festival klapske pisme već postao posuški brend

U uredu načelnika općine Posušje održana je 15. sjednica Festivalskog odbora Festivala klapske pisme „Posušje“2014. Načelnik Branko Bago pohvalio je Organizacijski odbor i rekao kako je ova stvar vrhunski odrađena na kulturnom planu te da je jedan ovakav festival Posušju svakako bio potreban, a najveći dokaz toga je oduševljenje publike.

Zatim je predsjednik Festivalskog odbora Ljubo Begić nazočnima predočio detaljno izvješće i ustvrdio da je Festival bio uspješan. Sretan je jer su svi sudionici Festivala bili zadovoljni, a publika je odlično reagirala na ovaj događaj. Odbor niti u jednom trenutku nije sumnjao da festival neće biti dobar, jer se zapravo znalo o kakvom se potencijalu radi. Može se reći da će u skorijoj budućnosti sigurno postati brend Posušja.

Festival uskoro na TV-u!?

Nema važnijeg medija u BiH koji nije prenio vijest o održavanju festivala. Festival je i sniman tako da će odbor nastojati pregovarati s određenim tv-kućama te da ga uskoro možemo očekivati na nekim televizijama u BiH i Hrvatskoj.

Da je festival prepoznat izvan granica BiH dokaz je inicijativa iz Hrvatske da se u Posušju organizira večer u znak sjećanja na Dinka Fia, poznatog hrvatskog skladatelja, melografa, dirigenta, zborovođu i glazbenog pedagoga. Ovu inicijativu festivalski odbor je objeručke prihvatio.

Dodajmo za kraj da će se Drugi Festival klapske pisme Posušje 2015 održat 1. i 2. kolovoza 2015.

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...