Klapa Kožino osvojila Posuški stećak u kategoriji muških klapa

Klapa Kožino iz Kožina pored Zadra osvojila je prvo mjesto i nagradu Posuški stećak na sinoć održanoj večeri muških klapa prvog Festivala klapske pisme Posušje 2014. Nagradu im je uručio posuški načelnik Branko Bago. Ova klapa osvojila je i nagradu Bura po izboru publike koju im je uručio predsjednik Vlade Županije zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Drugo mjesto po izboru žirija osvojila je klapa Sv. Nikola iz Metkovića, a čast da im uručio nagradu pripala je hrvatskom veleposlaniku u Bosni i Hercegovini Ivanu del Vechiu.                 

Klapa Trebižat iz Trebižata osvojila je treću nagradu žirija koju im je uručio Nikša Šimić, predstavnik zlatnog sponzora Festivala HT Eroneta.

„Jako smo sretni zbog ove nagrade, a posebno jer smo prvi osvojili Posuški stećak. I to je posebna dragocjenost. Nakon Omiša tu smo u Posušju i više smo nego ugodno iznenađeni organizacijom Festivala.

Želim puno uspjeha svima koji su radili na ovom projektu kako bi ustrajali i idućih godina“, kazali su članovi pobjedničke klape.

Cijeli program pred više od 1000 posjetitelja umješno je vodio voditeljski par Gabrijela Bešlić i Dragan Soldo.

A u revijalnom dijelu programa, dok je žiri u sastavu Željka Andrić, Jure Šaban Stanić, Živko Ključe i Željko Vlaho donosio odluke i dok su se prebrojavali glasovi publike, nastupila je klapa Hrvoje iz Mostara.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo mjesto 1.000,00 KM, a treće 500,00 KM.

Večer se na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju s početkom u 20.30 sati natječu ženske i mješovite klape.

Fotografije: Ivan Kelava

 1. Zagrijavanje prije početka Festivala 2. Majice za humanitarne svrhe 3. Dobrodošlica publici 4. Vrijedni žiri 5. Posuški stecak i Bura 6. Gabrijela Senjak, Branko Bago i Dragan Soldo 7. Dok se čeka nastup 8. Zadovoljna publika 9. Zdenko Cosić i Branko Bago sa suprugama 10. Logo 11. Posuška klapa Grga 12. Klapa Studenac 13. Treba izaći na pozornicu 14. Folklorašice i tehnologija 15. Klapsko prijateljstvo 16. Klapa Hrvoje u revijalnom programu 17. Prvonagrađena klapa Kožino 18. After Pary                                                 

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...