Održana Izborna Skupština Festivala klapske pisme Posušje

U općinskoj vijećnici u Posušju jučer je održana Izborna Skupština Festivala klapske pisme Posušje.

Na sjednici koju je vodio predsjednik Skupštine Ljubo Begić, nakon izbora radnog predsjedništva, usvojeno je narativno i financijsko izvješće te su zbog isteka mandata formalno razriješeni predsjednik Skupštine i članovi Upravnog odbora.

Potom je slijedio izbor novog vodstva. Za predsjednika Skupštine ponovno je izabran Ljubo Begić, dok je za predsjednika Upravnog odbora izabran načelnik Ante Begić. Načelnik je predložio da sastav Upravnog odbora čine jedan član ispred Općine Posušje, kao administrativna podrška, te tri člana od tri posuške klape. Ovaj prijedlog načelnika jednoglasno je podržan.

Novi članovi UO su načelnik Ante Begić i Ivanka Arapović Galić ispred Općine Posušje,  Josipa Jukić (ženska klapa Zvizdan), Edmond Marić (muška klapa Zvizdan) i Dario Mihalj (Klapa Grga). Za tajnicu je izabrana Marija Đerek.

Još jednom je naglašeno veliko zadovoljstvo dobrom organizacijom prošlogodišnjeg festivala te kako on predstavlja jedinstvenu manifestaciju u BiH sa svrhom promocije klapske pjesme kao oblika glazbenog izražaja, te kulturne suradnje između BiH, Hrvatske i Crne Gore kao područja klapske izvrsnosti i tradicije.

IMG_0045

IMG_0041

Podijelite sa drugima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Pogledajte i druge novosti...